Wednesday, 10 October 2012

Philippines: Manila, Cebu City and Mactan Island

Meidän aika Filippiineillä oli kyllä täynnä erilaisia tunteita ja kokemuksia. Heti ekana päädyttiin erittäin mielenkiintoiseen hotelliin Manilassa. Hotellin nimi on Hotel Paradis, "koe paratiisi maan päällä", ja se oli kyllä oudoin majoituspaikka missä olen ikinä käynyt. Yhteisten tilojen seinät, huonekalut ja sisustusjutut oli kaikki valkoisia, valaistus oli sinertävä ja tosi hämärä, respan naisilla oli siivet selässä, länsimaalaisia ei missään ja muutenkin jotenkin todella oudon rauhallinen tunnelma. Vaikea kuvailla koko paikkaa, se pitää ite kokea, mutta onneksi ei tarvinnu olla siellä kuin yhden yön ajan.

Manilasta otettiin pikkulentokone kohti etelää ja Cebua, mistä meillä oli kovat odotukset. Ensimmäiset päivät oltiin Cebu Cityssä kaukana rannoista ja vietettiinkin päivät hotellin altaalla, shoppailemassa tai kiertelemässä lähialueella. Cebu Cityssä tais näkyä muutama länsimaalainen meiän lisäksi, mutta nekin oli sitten sellaisia, jotka ihan asuu siellä.


Paikallinen halpa kulkuväline Jeepney..

 

 Aaaaaah!!!

Cebu Citystä siirryttiin Mactan saarelle Lapu-Lapu Cityyn rantojen toivossa. Oltiin googletettu paikkaa paljon ja tiedettiin, että sieltä löytyy ne meidän toivomat täydelliset auringonottopaikat. Hotelli oli saaren toisella puolella, suht kaukana rannoista, joten otettiin tricycle/trike, eli skootterilla kulkeva menopeli, kohti paratiisia. Kun päästiin perille saatiin tietää, että rannat on VAIN hotellien asiakkaille ja ulkopuoliset pääsee mukaan ainoastaan maksamalla suuren päiväsumman. Turhanpäiväinen rahastus ei meitä kiinnostanu, niin tympääntyneinä käännettiin nokka kohti oman hotellin uima-allasta. Saatiin kuitenkin ihme ja kumma käydä ILMAISEKSI ihailemassa maisemia ja ottamassa muutama kuva ennen lähtöä.God bless your trip... Oli vähän kuoppaista menoa.

Näistä paratiisimaisemista siirryttiin sitten tutulle uima-altaalle nauttimaan aurinkoisista päivistä. Hotelli oli aivan tyhjillään, eikä varmaan puolet huoneista ollu edes käyttökelpoisia, ikkunat/ovet puuttu ja myös kaikki huonekalutkin. Meidän lisäksi siellä majaili ehkä 8 länsimaalaista miestä paikallisen vaimon/tyttöystävän/seuran kanssa ja muutama muu seurue. Asuttiin aika syrjäisellä seudulla, eikä siellä koko saarella muutenkaan näkyny yhtäkään länsimaalaista turistia meidän lisäksi. Ihmeen monta sinne asuttunutta vähän vanhempaa länkkäri miestä (paikallinen nainen kainalossa) kuitenkin näkyi.


 Meidän loma-asunto..

"Cloudbathing"
Sää ei meitä kyllä suosinu läheskään joka päivä, joten käytettiin se pilvinen aika alueseen tutustumiseen ja kamera kädessä liikkumiseen. Oli niin huvittavaa nähdä ihmisten tuijottavan ja osoittelevan meitä, ihan kuin oltais avaruudesta just tipahdettu sinne kaikkien keskelle. Aikuiset osotteli meitä ja käski lastensa kattoa myös, pyöräilijät ei meinannu pysyä pystyssä kun me blondit kummajaiset käveltiin siellä, lapset tuli lähelle tutkimaan jne.... Kaikista Aasian maista, joissa oon käyny, ehdottomasti Filippiineillä on mukavimmat ihmiset!


Ainut Filippiineillä nähty auringonlasku...

"Neljän ruuhka"


Kaikista ihmisistä lapset oli ehdottomasti sympaattisimpia ja niiden kans tulikin kommunikoitua eniten. Suurin osa tuolla ottamista kuvista onkin lapsikuvia, mutta ne lisään ihan omana postauksena tänne.

Filippiinien jälkeen matka jatkui kohti Vietnamia ja sen tuomia seikkailuja!

Noora

9 comments:

 1. oih kuinka ihania rantoja! Aika tyhmää tuollainen rahastus rannoilla... :/ Onneksi pääsit kuitenkin kuvailemaan. :) Odotan innolla kuvia lapsista.

  ReplyDelete
 2. Jep! Olis harmittanu vieläki enemmän, jos ei oltais saatu edes kuvata tuota paratiisia! Nyt on kuvia lapsista! :)

  ReplyDelete
 3. Hei mikä on tuon paratiisi hotellin nimi, ja muistatko sen pääsymaksuja? T. Juuri cebussa oleva :)

  ReplyDelete
 4. "Hotellin nimi on Hotel Paradis, "koe paratiisi maan päällä", ja se oli kyllä oudoin majoituspaikka missä olen ikinä käynyt." Eli Hotel Paradis on nimi ja oliskohan ollu maksimissaan 8€ paikkeilla hinta per yö ;D

  ReplyDelete
 5. Niin ja hotelli on tosiaan Manilassa, ei Cebussa.

  ReplyDelete
 6. Lähdössä filippiineille parin kk päästä, pari kakskymppistä tyttöä.. Cebu näyttää liiian upeelta, boracay kans yks vaihtoehto.. Tuliko turvattomuuden tunne? Kannattaako mennä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älkää missään nimessä menkö Cebuun!! Ihania ihmisiä siellä on, eikä tullu turvattomuuden tunnetta, mutta ei siellä oo oikein mitään ku rannoillekaan ei pääse ilman maksua! Suosittelen valitsemaan Boracayn vaikka en oo ite siellä käyny, mutta sitä on kehuttu paljon! :)

   Delete
 7. No johan oli seikkailu Cebulla! Ettehän te ole siellä mitään nähneet...kannattais oikeesti seikkailla ja kierrellä niin olis jotain enemmänkin kerrottavaa! Ihan turhanpäiväinen juttu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä me sieltä hirveän suurta seikkailua haettukkaan, aurinkoa, ruokaa ja rentoutumista vaan. Hyvä, että tänne eksyit lukemaan kuitenki vaikka ihan turhanpäiväistä onkin... ;)

   Delete