Wednesday, 6 March 2013

Thailand: Bangkok


Ainaki täällä Rovaniemellä on meneillään sen verran ärsyttävä lumimyräkkä, että nyt on oikein hyvä hetki palata Thaimaa kuviin. Mie oon käyny Bangkokissa ainaki kolme kertaa, ekalla kerralla ne max pari päivää meni yksin Khao San Roadia tutkien, toisella kertaa pyörittiin kamun kans samaisella kadulla, kun etittiin halpaa bussimatkaa kohti etelää ja kolmannella kierreltiin sitten vähän muissakin paikoissa.

Tämä kuuluisa reppureissaajien "ghetto" on helppo kohde varsinki yksin matkustaville ja vain jatkoyhteyttä etsiville. Katu on täynnä kojuja ja erilaisia pikkuliikkeitä, halpoja majapaikkoja ja hierontaa tarjoavia paikallisia. Sieltä löytyy myös hyviä matkakojuja, joista saa halpoja bussimatkoja eri kohteisiin ympäri Thaimaata ja myös esim. Cambodiaan.


Mulla ei itellä ole kokemusta siellä juhlimisesta, mutta aika hurjaltahan se meno näyttää. Mie oon vaan aina keskittyny shoppailemiseen, hierontoihin, parhaiden ruokien syömiseen ja kauneuspalveluihin. Jokaisella kerralla oon ollu yötä Kawin Place Guesthouse nimisessä paikassa ja se on ollu aivan tarpeeksi hyvä yösija tämmöselle vaatimattomalle travellerille.


Maailman paras katukeittiö!!
Khao San Roadin lisäksi oon ainakin vieraillu MBK Center ostoskeskuksessa ja sen lähiympäristön markkinapaikoilla. Vielä on paljon näkemättä, mutta tässähän on koko loppuelämä aikaa lähteä tutkimaan Bangkokin saloja uudelleen.
 Lempparein reissujuoma ikinä!


Bangkokista matka jatkui etelään Chumphonin kautta Koh Taolle, josta tuleekin juttua sitten seuraavassa Thaimaa postauksessa. Sen voin tässä mainita, että yöbussimatka kohti satamaan ei menny ihan niin kuin olis pitäny. Paikalliset bussityöntekijät oli käyny kaivelemassa kaikkien matkaajien laukkuja auton alakerrassa ja sehän me huomattiin vasta kun bussi oli painellut tiehensä. Siinä sitten kirottiin joidenkin thaimaalaisten epärehellisyyttä ja rahanhimoa keskellä yötä keskellä ei mitään! Multa ei onneksi viety kuin jotain halpoja ei niin tärkeitä tavaroita, toisilla ei käyny ihan yhtä hyvin.

Olkaa siis varovaisia ja lukitkaa laukkunne IHAN SAMA MILLÄ ainakin bussimatkojen ajaksi! Paluumatkalla taisin ite sitoa naruilla vetoketjut yhteen ja se oli, ainakin sillä kerralla, tarpeeksi hyvä keino kierojen ihmisten pysäyttämiseksi.


Noora

4 comments:

 1. VOI EIIII, haluun toho katukeittiöön syömään nyt!! NAMNAMNAMANAMNAM.

  ReplyDelete
 2. Heii, linkitit blogisi omaan blogiini ja valitsin sinun blogisi esittelemieni blogien joukkoon. Toivottavasti ilahduttaa :)

  http://donebym.blogspot.no

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau!! Kiva että tykkäsit! Kiitos! :)

   Delete