Tuesday, 26 March 2013

Could you?


Kuten varmasti suurin osa täällä tietää, niin seurustelin tuossa vielä pari kuukautta sitten afrikkalaisen miehen kanssa. Seurustelun aikana tuli monesti mietittyä rasismia, kun se kuitenkin tuli esiin pieninä juttuina ihan omassa arjessakin. Oon aina sanonu, että mulle ihonvärillä ei ole mitään väliä, voisin seurustella vaikka vihreän miehen kans jos semmoseen sattuisin rakastumaan. Ei se rakkaus ole kiinni ihonväristä.

Tän kyseisen herran kans tuli monesti mietittyä sitä kuinka moni vaikkapa minunki kavereista pystyis oikeasti seurusteleen tummaihoisen kans. Ite sanoin, että monikin, mutta tää toinen osapuoli oli sitä mieltä, että vain 5%. Eihän se nyt mitenkään voi olla nuin vähän, vai voiko? Rasismi ei ole enää niin hurjaa ja näkyvää kuin ennen, mutta elääkö monen sisällä silti kuitenkin semmonen hiljainen rasisti? En tiedä.

Mulla on pitkään jo ollu tämä postaus mielessä ja nyt haluanki kysyä teiltä, että kuinka moni teistä vois seurustella tummaihoisen kans? Tämä antaa edes pientä käsitystä siitä, mitä ihmiset oikeasti ajattelee. Tuossa sivulla on kysely, johon voi nimettömänä vastata, niin ei tarvi kommenttiboksiin välttämättä kirjotella.


Noora

7 comments:

 1. No voisin varmaan näin julkisestikin tarkentaa tuota Ehkä, en ole varma -ääntäni :D Eli periaatteessa mulla ei oo ihonvärin kanssa ongelmaa, mutta sitten taas ite en pidä tummaihoisia miehiä kovin viehättävinä ulkonäöllisesti. Sama aasialaisten miehien kanssa, mä en vain pidä niiden ulkonäköä vetävänä (vaikka sitte taas ne kaikki tytöt on niin muikeita ja nättejä!), eli näkisin epätodennäköisenä että ihastuisin sellaiseen henkilöön. Tämä mun mielestä luokitellaan samaan kategoriaan, kuin se että pidän enemmän tummahiuksisista miehistä kuin blondeista, eli en pidä sitä rasistisena :)

  Saanko kysyä mitä tarkotit tolla että rasismi tuli esiin ihan pieninä juttuina omassa arjessakin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla vähän sama kuin Pufilla. Eli ihonvärillä ei muuten ole mitään merkitystä, enkä ole rasisti.
   Tätä on vähän hankala miettiä, koska olen parisuhteessa. Ihan sama jos joku kysyis että voisinko seurustella *laita tähän mikä tahansa ulkonäköön liittyvä piirre* kanssa, en osaa ajatella koska seurustelen jo :)
   Mutta veikkaan että jos joskus olis sellainen tilanne, että olisin sinkku, ja minua lähestyis joku tummaihoinen henkilö, joka olis luonteeltaan aiiivan ihana, niin ulkonäöllä ei olis hirveästi merkitystä.
   Eli kai mie nyt kuitenkin vastaan että voisin :D

   Delete
  2. Puf, ymmärrän oikein hyvin mitä tarkotat :)

   Tulee mieleen esim. semmonen juttu kun tilattiin kotiin ruuat ruokakaupasta ja kun menin ovelle vastaan, niin multa ei kysytty yhtään mitään henkkareita tai muita tietoja. Seuraavalla ja viimisellä kerralla Nam meni ottaan tilauksen vastaan niin siltä pyydettiinki sitten henkkarit ja jotain todisteita siitä, että varmasti asuu siinä kämpässä ja se varmasti tilaski ne ruuat. Tuommonen pieni juttu, mutta silti se jäi vähän ärsyttään. Samantapaisia pikkujuttuja tuli muitaki vastaan.

   Tiia, ymmärrän sinua myös :) Kyllä tuo ainaki kuulosti siltä, että vastaisit siis kyllä :D

   Delete
 2. Seurustelen tummaihosen kanssa ja tän luettuani aloin miettimään että ajattelenko sitä ihonväriä, ja oon huomannu että ite en osaa kiinniittää millään tavalla huomiota kenenkään ihonväriin ja Lontoossa ei mitenkään osaa ajatella että oltais jotenkin "erilainen" pari, mutta oon huomannu että joka kerta kun käydään Suomessa ni mä tiedostan sen ihan eri tavalla.

  Joo enpä kyllä taas osannu selittää ajatuksiani mitenkään selkokielellä hahah :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tajusin kuitenki! Huomasin itekin tuon kun Lontoossa asuin ja välillä sitä ihan unohti, että toinen oli eri värinen. Minusta se on vaan hyvä, ettei ajattele ihonväriä, mutta Suomessa se on kyllä ihan eri juttu. Kyllä meitäki tuijotettiin ja paljon kun käveltiin täällä Rovaniemellä käsi kädessä :D

   Delete
 3. Kyllä pystyisin ja olen säätänytkin (voi itku että vihaan tota sanaa mutten keksinyt nyt parempaa). olisin kyllä tekopyhä kaksnaamanen suttura jos en pystyisi, koska itsekin olen puoleksi turkkilainen. :)
  eräs kaverini, jota voisi sanoa rasistiksi, oli ennen täysin tummaihoisia vastaan, mutta kerran baarissa törmäsi tummahipiäiseen mieheen ja jakoi tämän kanssa ehkä elämänsä parhaan keskustelun. ne on ne ennakkoluulot ja käsitykset!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä homma! :) Se rasistisuus voi johtua myös ennakkoluuloista ja kun niistä pääsee eroon niin voi olla tämä rasistisuuskin mennyttä!

   Delete