Sunday, 30 December 2012

"In 2004 tragedy struck Southeast Asia"


Muistan kuinka vähän yli kahdeksan vuotta sitten tuijottelin kiinnostuneena ja samalla järkyttyneenä telkkaria ja monen muun tavoin odotin uusia uutisia saapuvan. Tsunami iski Etelä-Aasiaan. Vaikka koko homma tapahtuikin kaukana Suomesta ja Euroopasta, niin silti se vaikutti raskaasti lähestulkoon jokaiseen tunteilla varustettuun ihmiseen.

Oikeastaan vasta viime vuonna Thaimaan vierailulla tajusin tsunamin voiman paremmin ja sen mitä aaltojen iskeneillä alueilla tapahtui. Tutustuin yhden sukellusliikkeen toiseen omistajaan, joka oli Phi Phi saarella jo silloin töissä kun tsunami sinne iski. Hän kertoi kaikenlaisia tarinoita kyseisestä tapaninpäivästä, kuinka korkealle vesi nousi ja miten aalto vei kaiken mukanaan, tsunamin jälkeisestä ajasta, kuinka he paljain käsin yrittivät löytää ruumiita veden alta jne.. Oli hirveän surullista, mutta samaan aikaan erittäin mielenkiintoista kuulla suomalaisen omista kokemuksista siltä ajalta. Hän muunmuassa kertoi myös, kuinka hänelä piti olla työvuoro heti aamusta, mutta olikin vaihtanut sen iltaan ja jäänyt aamuksi kotiin nukkumaan/hengailemaan. Aamuvuorossa ollut työntekijä kuoli.

Satuin näkemään youtubessa mainosvideon, joka kummasti näytti tsunamipäivän uutisilta. Katsoin videon lopun ja tajusin, että sehän olikin traileri uudesta tammikuussa ensi-iltaan tulevasta tsunamileffasta. Kirjoitin heti videossa näkyvän nimen youtubeen ja katsoin koko trailerin kunnolla uudestaan ja voin sanoa, ettei kyllä ollu kyyneleet kaukana. Leffa kertoo tositarinan yhden perheen selvitymisestä tsunamin iskusta. Päätin, että menen katsomaan kyseisen pätkän heti kun on mahdollista ja voin vannoa, että tulee varmasti itkettyä!
Jos joku Lontoossa asuva tsunamileffasta kiinnostunu sattuu lukemaan tätä, niin olen leffaseuraa vailla! :D Vähän luulen, etten saa Namia mukaan, mutta yksin kyllä menen jos ei kaveria löydy!Noora

7 comments:

 1. Yes PLEASE, someone go to the cinema with Noora, as I only go once every 2 or 3 years, and I have already been this year.

  Of course, for safety reasons, I will escort Noora, so any psycho butchers need not bother, because I can get wild with the craziest of them.

  Other than that, have fun!! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nam, I GOT A FRIEND, I GOT A FRIEND!! ;) And by the way I didn't even want to go with you... Er..... xx

   Delete
 2. Heey, I could come with you :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joooooo!!!! :) Herkkuja mukaan ja itkemään leffateatteriin! Pitää sopia treffit jollekin päivälle!! Huippua!

   Delete
 3. Ettei vain ois Terosta kyse? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä :D Kukas siellä on?

   Delete
  2. Ja saitko sieki kuulla mielenkiintoisia tsunamitarinoita?

   Delete