Friday, 15 October 2010

Learn to SURF, lesson one

Au au au, nyt on jokainen lihas kipeä ja väsyttää kamalasti! Mustelmiaki löytyy vähän mistä sattuu, ihan oudoista paikoista mm. varpaasta ja nilkoista. Niin ja päänahka on näin 12 tunnin jälkeenkin vielä täynnä hiekkaa. Tänään oli siis se elämäni ensimmäinen surffitunti ja mitähän siitä itse surffauksesta nyt sanoiskaan.. Turhauttavaa, jännää, raskasta, väsyttävää, ärsyttävää, mutta aivan ihanaa!! Tuli kyllä niin monenlaisia tunteita sen 2:n tunnin aikana, ettei varmana kovin monessa lajissa tapahdu samaa. Turhautumisia tuli silloin kuin ei onnistunut, jännitystä silloin kun näki tosi ison aallon tulevan kohti ja loistava tunne tuli sitten kun onnistu pääsemään seisaalteen laudalle ja vielä pysymään sen päällä! Kyllä, onnistuin heti ensimmäisellä yrityksellä seisomaan laudan päällä ja liukumaan sillä aallon mukana! Seuraavat yritykset ei sitten mennytkään ihan yhtä onnellisesti.. :D

Harmi ettei ole kuvia minusta ihana wetsuit päällä ja lauta kädessä. Mullahan oli kyllä kamera mukana ja oli tarkoitus pyytää jotain kuvaajaksi, mutta sehän unohtu heti kun näki surffilaudat ja aallot ja wetsuitit ja muutaman surffipojan!


Surffaus oli tekniikaltaan ehkä vähän helpompaa mitä kuvittelin, mutta raskaampaa fyysisesti mitä ajattelin ennen tuntia. Nyt on nimittäin sen verran väsyneet lihakset, että tuntuu kuin olisi salilla käyny rääkkäämässä itseään. Hyvää treeniä siis! Raskain osuus oli se kun piti päästä laudan kans hiekalta tai matalasta vedestä takaisin sinne vähän syvemmälle.

Kahdesta tunnista ekan tunnin aikana ei tuullut kovinkaan paljoa ja oli kiva opetella kaikkia juttuja pienissä sopivissa aalloissa. Toisen tunnin aikoihin alkoikin tuulemaan ihan kunnolla ja aallot muuttu samaa vauhtia isommiksi! Pakko myöntää, että se on aika pelottava tunne kun seisoo kainaloihin asti vedessä parimetrisen laudan kans ja mereltä päin tulee itseä pari metriä isompia aaltoja! Eihän se auttanu muu kuin mennä veden alle ja toivoa, että sieltä pääsee pinnalle mahdollisimman pian. Sekään ei ole ihan parasta kun joutuu veden alle, pääsee melkein pinnalle asti ja sitten surffilauta iskee täysillä päähän aaltojen tai tuulen takia.. Jouduin kolme tai neljä kertaa peräkkäin ison aallon sisään eli jouduin pidättämään hengitystä pitkään monta kertaa ja sen jälkeen sitten tuntuikin siltä kuin auto olis ajanu yli :D Ens perjantaille vois varata seuraavan tunnin niin pääsee treenaamaan lisää!Illalla käytiin sitten tän perheen isän toimistolla (josta on aivan loistavat maisemat!!) ja syömässä kaupungilla. Sain taas lisää ihmettelemisen aihetta kun tajusin, että täällä kuu on suoraan pään yläpuolella! Hassua.
Saatoin ihan vähän ihailla tuota surffilautaa ja longboardia..Nyt nukkumaan, että jaksaa huomena veneillä koko päivän! Ihanaa viikonloppua kaikille! :)


Noora

No comments:

Post a Comment