Tuesday, 23 April 2013

Talking about self confidence


Mulla on viime aikoina hirveästi mietityttäny oma itseluottamus. Muistan kuinka silloin teiniaikoina olin aika ujo/arka ja en luottanu paljoakaan itteeni. Kaikenlaisia vikoja löysi itsestään ja myös kuuli niistä muilta. Oli liian karvaset kädet, liian korkea otsa, lättänä pylly, ei tissejä jne jne jne... Muistan kuinka peittelin omia käsivarsiani kun pojat haukku apinaksi. Kaikki muutkin "viat" yritin piilottaa ja olla mahdollisimman neutraali. Pitkään jopa hymyilin niin, ettei vaan hampaat näkyis kun ajattelin sen näyttävän niin rumalta. Pyh sanon minä.

Samoja juttuja oli mielessä myös vielä lukioaikoina, mutta silloin kuitenkin osasi alkaa edes vähän luottamaan itseensä ja omiin kykyihinsä. Silti sitä oli vielä altis muiden haukkumiselle, eikä osannut ottaa niitä kommentteja toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Vieläkin muistaa tiettyjen tyyppien sanomisia, mutta nykyään niille voi ihan oikeasti jo naureskella.

Viimeiset neljä vuotta on opettanu mulle ihan älyttömästi tästä maailmasta ja siinä samalla on myös joutunu tilainteisiin, joiden ansiosta on sitten luottanut itseensäkin vähän enemmän. Oon huomannu, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän alkaa tykkäämään itsestään. Ei mulla enää häiritse minun "alien-otsa", "minitissit", "korppuperse" tai oikeastaan muutkaan ulkonäölliset asiat.

Mie oon 22v ja vihdoin tuntuu siltä, että osaan olla suht sinut itseni kanssa. En koe tarpeelliseksi enää peitellä "virheitäni" vaan haluan olla se mitä oikeasti olenkin, oma itseni. Helpottaa kummasti kun ei yritä peitellä vikojaan ja miellyttää muita. Itseasiassa en kyllä ole koskaan yrittänytkään miellyttää muita, mutta oon vaan halunnu vähentää sitä ilkeidenkin kommenttien määrää piilottelemalla näitä kommentoinnin aiheita.

Minusta on tullut myös paljon rohkeampi kuin mitä olin vaikka lukiossa. Enää ei pelota sanoa tunteitaan suoraan. Kaveritkin muun muassa sano tuossa viikonloppuna, että mie oon semmonen tyyppi, joka sanoo asiat suoraan kiertelemättä. Joitakihan se voi ärsyttää, mutta meiän porukassa se on ainakin huomattu hyväksi jutuksi. En siis ole ainoa, joka uskaltaa aukaista suutaan ja sanoa mielipiteitään ;)

Mie voisin sanoa, että omaan itseluottamukseen vaikuttaa hyvin paljon asenne! Kunhan vain on asennoitunu oikein, ihan sama mihin, niin sillä pääsee jo tosi pitkälle erilaisissa jutuissa! Asenteen lisäksi vaikuttaa tietenkin myös erilaiset kokemukset, joita on kokenut elämänsä aikana. Mulle on tapahtunu muutamia sen verran kasvattavia asioita, että myös tämä itseluottamus on kohonnut ylöspäin.

Pitääpä tähän loppuun laittaa vielä muutama kuva tästä kuuluisasta ISOSTA OTSASTA ja LÄTTÄNÄSTÄ PEPUSTA!


Tän laitoinki jo facebookkiin kaks päivää sitten. Kävin testaan uusia juoksuvaatteita :)
Noora

14 comments:

 1. Jos et olis korostanut sun korkeaa otsaa, niin en olisi edes kiinnittänyt siihen huomiota! Ei se mun mielestä ainakaan ole tavallista korkeampi, ja kaunis olet kyllä muiden mielipiteistä tai sanomisista huolimatta. Ihanan piristävä ja rohkaiseva postaus, tällaisia lisää! Terveisin itsekin liian kauan kiusaamisesta kärsinyt, siitä onneksi jo yli päässyt nuori... Olet ihana, Noora! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihan hirveästi :)) Ompa mukava kun on niin ihania lukijoita täällä!

   Delete
 2. Mie oon aina pitäny sinua yhtenä kauneimmista, ehkä jopa kauneimpana naisena mitä tiiän. Jos joltaki on tullu moisia "iso otsa/lättäpylly" kommentteja niin ne voit kyllä unohtaa ihan välittömästi! Niinku olet kyllä jo ilmeisesti tehnytki. Mukavaa kesän odotusta ja hyviä lenkkejä uusissa kamppeissa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohhoh! Nyt tuli kyllä niiiin iso kehu, että mie ihan hämmennyin! Kiitos paljon! Ihanaa kesän odotusta sinnekin! :)

   Delete
 3. Ihan mahtavaa tekstiä, juuri näin sen pitää mennäkin, kun vähän aikuistuu nii tulee vähän jo niitä oikeitaki ajatuksia, jos nii voi sanoo. :) Itse olen huomannut miettiväni samoja asioita ja olen myös 22v. Tsemppiä jatkoon ja uusien unelmien tavotteluun! Päivän piristys :) Ihailen sitä, että oot rohkea! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulee kyllä hyvä mieli näistä kommenteista :) Kiitos! Tsemppiä sinnekin ja ihanaa kevättä!

   Delete
 4. Heips. Ei liity tähän postaukseen mitenkään, mut mulla ois muutama aupair kyssäri.
  Kuinka aikasin aloit ettimään niitä perheitä? (Englannin ja Aussien perheet)
  Mitä kaikkia viisumi/vakuutus asioita sun piti hoitaa, kun lähdit Australiaan?

  Kiitos. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tähän kaipaisin itsekin tietoa? (:

   Delete
  2. Hmm no tuota noooin.... Ekaa perhettä aloin ettiin oikeastaan jo heti ku lukio loppu, mutta tosissaan alotin varmaankin kesän lopulla eli pari kuukautta ennen ku lähin sitten. Toisen perheen löysin alle kuukaudessa eli silloin etin paljon lyhyemmän aikaa kun tiesi jo mitä halus.

   Kannattaa hyvissä ajoin alkaa tsekkaileen perheitä, monet ettii jo nyt vaikka syksylle/talvelle uutta au pairia!

   Ausseihin oli tosi helppo saada viisumi, ei tarvinnu ku täyttää hakemus netissä ja maksaa se. Samoin vakuutukset oli helppo hoitaa kun menin vaan vakuutusyhtiöön ja kerroin mitä tarviin, mihin oon menossa ja kuinka pitkäksi aikaa. Ei ollu vaikeita juttuja ollenkaan :)

   Ootteko lukenu sen pitkän au pair postauksen, minkä kirjotin vasta? Siinä on paljon tietoa au pair hommista :) Multa voi kysellä lisää jos siltä tuntuu!

   Delete
 5. Mun mielestä sussa ei oo mitää vikaa :) ja voin tokasta et isoista rinnoista on vaa enimmäksee haittaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww kiitos :)) Joo näin mie olen kuullu eli ehkä on ihan kiva, että on nää "minitissit" :D

   Delete
 6. Vielä yks aupair kysymys.
  Tuolla aupair-world.netissä luki että pitäis olla 5000 Australian dollars jos haluaa lähteä Australiaan aupairiksi. Sitä vain, että tarkistettiinko tuo raha-asia jotenkin? :o on tuo kuitenkin aika iso rahasumma.. mietin vaan että ei kai mun suunnitelmat tohon sit kuse... :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka, ei oo välttämätöntä olla tota 5000$. Riittää, et sulla on paluulippu ostettuna tai rahat paluulippuun. Toi 5000$ on lähinnä siks, et jos tulee jotain ongelmia niin ne pystyy karkottaa sut maasta välittömästi eikä tänne jäätäis notkumaan... Toki elämä täällä ei muutenkaan oo ilmasta. :D Mulla oli sekä toi 5tonnia että paluuliput, mut ei ketään multa ainakaan mitään tarkistanu enkä kyl oo kuullu keneltäkään tutultakaan et oltais.

   Noora, oot ihana ja nätti! En mäkään oo koskaan aiemmin kiinnittäny minkään näköstä huomiota sun otsaan, paitsi nyt kun puheeks otit! :D Löysin sun blogin vahingossa joskus yli puol vuotta sitte ku tulin Ausseihin ja etin jotain Aussieblogeja ja siit asti oon ollu aivan myyty. Sun kuvat on ihania!

   Delete
  2. Multa ei kyllä kysytty rahoista mitään, eikä muistaakseni paluulipuistakaan :D Eihän mulla ollu ku ehkä pari sataa kun sinne menin, eikä mitään ongelmia tullu. Ei pitäis siis tuohon kaatua sinun Aussisuunnitelmat!

   Kristiina, voi kiitos! Huippua, että tykkäät tästä! :) Nauti Ausseista minunki puolesta!!!!

   Delete