Monday, 4 February 2013

Kaikki au pair jutuista kiinnostuneet!!


Mulle on tullu monesti kyselyä siitä, että voisinko tehdä oikein kattavan postauksen kaikesta au paireiluun liittyvästä.. Tää nyt on ehkä pikkusen liian laaja aihe, niin nyt te kaikki au pairin elämästä, hostperheistä, arkipäivistä, maan/perheen valitsemisesta ja ihan mistä vaan tähän hommaan liittyvästä kiinnostuneet laittakaa tuleen kysymyksiä tai toiveita siitä mitä haluatte lukea! En tuu vastaamaan kysymyksiin vain muutamalla rivillä vaan sisällytän ne kaikki yhteen pidempään tekstiin. Kommentoikaahan nyt kaikki te, jotka ootte multa kyselly tästä au pair postauksesta! :)Noora

12 comments:

 1. noniin täältä pesee ;)

  -Minkä ikäinen olit kun lähdit ensimmäisen kerran au pairiksi?
  -Koetko, että olit tarpeeksi vanha silloin?
  -Miksi valitsit silloin Englannin, entä miksi valitsis sen jälkeen aussit?
  - Paljonko sulla oli säästöjä kun lähdit Englantiin/Australiaan?
  -Missä päin Englantia asuit?
  -Millä perustein valitsit perheen?
  -Minkälaisissa perheissä olit (australia&englanti, lapset yms)?
  -Tuliko ongelmia (perheen kanssa)? Jos tuli millaisia ja miten selvisit niistä?
  -Olitko perheessä joiden äidinkieli oli englanti?
  -Kuinka hyvin sun oma kielitaito parani?
  - Mitä kautta löysit perheen?
  -Mitkä seikat kannattaa ottaa huomioon kun valitsee perhettä?
  -Paljonko sait palkkaa?
  - Teittekö perheen kansssa työsopimuksia?
  -Kuuluiko työhösi siivoaminen?
  -Vietitkö vapaa-aikaa perheen kanssa?
  -Tuntuiko, että olit osa perhettä?
  -Mitä opit ollessasi australiassa/englannissa au pairina?
  -Miten perheiden kulttuurit erosi englannin ja aussien välillä?
  jättikiitos sulle:)

  ReplyDelete
 2. mitä kautta löysit perheesi? mitä asioita kyselit perheeltä? oliko perheet oikea valinta? oliko hankala löytää perheet? minkä ikäisiä lapsia perheessä oli? oltiko perheissä pelkkä työntekijä vai ottivatko ne sut ihan perheenjäsenenä huomioon? pidätkö vielä yhteyttä perheisiin? (ja nää koskee kumiaki perheitä ausseissa ja enkussa)

  missä päin englantia olit? entä ausseja? kummasta maasta pidit enemmän? miksi?
  paljonko au pair reissusi kustansi? kuinka kauan olit au pairina englannissa/ausseissa?
  maksoitko itse lentosi? oliko sulla viikonloput vapaata? pääsitkö reissaamaan perheen kanssa? olitko järjestön kautta vai itsenäisesti? paljoko sait palkkaa?

  millaisia käytännön vinkkejä antaisit tulevalle au pairille? mitä kannattaa ottaa huomioon perhettä valitseassessa? ja miten oikeen osaa valita oikean perheen? paljonko tulisi olla säästössä rahaa? mitä kaikkia asioita pitää hoitaa ennen au pairiksi lähtiessa? kannattaako mennä järjestön kautta vai itsenäisesti`? kannattaako tehä kirjallista työsopimusta? hmm ja kerro kaikkee hyödyllistä tulevalle au pairille :)

  -kaisa

  ReplyDelete
 3. kannattaako lähteä au pairiksi?
  minkä ikäisiä lapsia suosittelisit valittavaksi, että perheessä olisi?
  oliko sun perheissä monta lasta?

  ReplyDelete
 4. Hei haluan muutenkin tietää elämän tarinaasi! Just ekasta au pair vuodesta, ausseista ja tästä englannista? Miten löysit poikaystäväsi ja muuta?
  Muutenkin tunteistasi enemmän kuinka sekavia ja iloisia ne olivat kun päätit lähteä niihin seikkailuihin? Ja siellä tunnelmia? Ja kuinka pidit yhteyttä suomeen ja perheeseesi ja ystäviisi, kuinka usein?
  Tuliko sinusta itsevarmempi vuosien aikana vai olitko jo valmiiksi peloton tyttö?

  ReplyDelete
 5. menitkö järjestön kautta? miten perheen löytäminen oikein tapahtui? oliko vaikeuksia löytää oikea perhe? oliko hankaluuksia perheen kanssa? mistä löysit kavereita aussit ja enkut? entä mistä au pair kavereita?

  ReplyDelete
 6. millon sait idean lähteä au pairiksi? paljonko ja millaisia asioita piti hoitaa ennen lähtöä? miten sopeuduit uusiin maihin ja kulttuureihin? oliko paljon perheissä eroja verrattuna suomalaiseen perheeseen? miten kulutit vapaa-aikaa? löysitkö paikallisia samanikäisiä kavereita? miten tapasit ne? entä jotakin vinkkejä jos haluaisi lähteä au pairiksi? millainen ihminen pitäisi olla? miten löytää sopivan perheen? yms..

  ja nää viittaa molempiin maihin enkkuihi ja ausseihi :)

  ReplyDelete
 7. ehtiikö vielä kysyä? :) kysyisin vaan, että missä päin englantia ja ausseja olit au pairina? ja mitä pidit paikoista? olisitko jälkeenpäin valinnut jonkun muun maan/paikan/kaupungin?

  ReplyDelete
 8. oon nyt etsimässä perhettä Saksasta tuolta au pair worldin kautta. Tuli vaan sellainen kysymys mieleen tai no ensinnäki etitkö sä tuolta sivulta perheet silloin? ja nii sitte, kun tuolla on hirveesti nuita perheitä ja au paireja, nii miten sun mielestä erottuis joukosta? ja sitte ku pistää nuille perheille viestejä niin kannattaako olla millanen, että kannattaako tyrkyttää heti jotakin s-posti osotetta, skypeä yms. vai miten? ja kannattaako tuolla siinä viestissä kertoa enemmä itestä, että ne kiinnostuu vaii? oon iha hukassa ku tuntuu, että ei löydy ja sitte jos on joku mielenkiintonen perhe nii se menee heti alta!! :D

  t: Krista jonka ois tarkotus lähteä kuukauden sisään!!

  ReplyDelete
 9. Tuliko sulle mitään ongelmia sen perheen kanssa? Jos tuli, niin saitko sä tukea järjestöltä tai mistään?
  Saitko sä ite paljo kavereita siellä? Oliko teillä järjestön kautta mitään tapaamisia, tapasitko muita au paireja?
  Asuitko sä sen perheen talossa? Miten sä koit sen, antako ne sun olla kunnolla vapaalla ja saitko sä vapailla tulla/mennä niinku ite tahoit?
  Paljonko sä sait palkkaa siellä? ja paljoko sulla meni rahaa ja mihin? au pair ajan jälkeen oliko sulla menny rahaa enempi ku tullu?
  maksoitko ite lentosi?
  kuinka usein sulla oli vapaata ja paljonko yleensä? oliko riittävästi?

  ReplyDelete
 10. millaista au pairin arki oikeasti on? pääsitkö esim ryyppäämään vkl? :D

  ReplyDelete
 11. oon saanu semmosen käsityksen, että menit australiaankin itsenäisesti, eli et järjestön kautta. niin miten ne viisumiasiat sait hoidettua? oliko helppo? oliko muuten australiaan lähtö helppo? vai ilmenikö jotain vaikeuksia?

  ReplyDelete
 12. KIITOS PALJON KAIKILLE KOMMENTOINEILLE! KOKOSIN KYSYMYKSET YHTEEN, LAJITTELIN NE ERI LUOKKIIN JA PIAN ALAN TEKEMÄÄN NIISTÄ YHTENÄISTÄ POSTAUSTA. TULOSSA ON KYLLÄ AIKA KATTAVA PAKETTI KAIKILLE TEILLE AU PAIR JUTUISTA KIINNOSTUNEILLE! :)

  ReplyDelete