Saturday 6 November 2010

Kolmen suklaan browniet

Eilen leivoin ens viikon synttärijuhlia ajatellen testibrowniesit, kun täällä tuo uuni on aivan erilainen mitä kotona Suomessa niin pitää harjoitella sen käyttöä, haha. Se on semmonen aivan supertehokas ja tämänkertaiset leipomiset menikin vähän pieleen, browniesien pinta palo ja siksi ei ole kuvia niistä.. Vanhassa blogissa on kans tää ohje, mutta laitampa tännekin :)


200g voita
200g tummaa suklaata
3 munaa
3dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
1,5dl vehnäjauhoja
50g maitosuklaata
50g vaaleaa suklaata

Sulata voi ja tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita munasokerivaahtoon hieman jäähtynyt voi+tummasuklaaseos. Paloittele maitosuklaa ja vaalea suklaa sopiviksi paloiksi. Yhdistä kaakaojauhe ja vehnäjauhot toisiinsa ja ripottele ne pienissä osissa siivilän läpi suklaaseokseen, sekoita, mutta älä liikaa. Lisää lopuksi paloitellut suklaat takinaan ja taas sekoitellaan mahdollisimman vähän. Voitele/vuoraa leivinpaperilla noin 20cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175:ssä asteessa noin puoli tuntia. Älä ylikypsennä! Browniesin on tarkoitus olla pinnalta hiukan rapea ja sisältä löysä.

Anna browniesin jäähtyä vuoassa, jonka jälkeen kumoa se pöydälle ja leikkaa palasiksi haluamallasi tavalla. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa noin viikon verran, mutta tuskin kestää viikkoa kun on sen verran hyviä!

Vinkki! Lämmitä brownies palaa hiukan mikrossa, laita lusikalla sopivasti vaniljajätskiä päälle ja NAUTI! (tämmösen annoksen jälkeen saakin sitten kunnolla rehkiä salilla ;D)

Alkuperäinen ohje täältä.


Ens viikon perjantaina leivon näitä uudestaan ja toivottavasti onnistuu hiukan paremmin niin voi ottaa kuvia ja kehtaa laittaa synttärivieraidenki nähtäville. Alla on kuva synttärisankarista ja -lahjasta.


Noora

No comments:

Post a Comment