Monday, 3 March 2014

Viisaudenhampaan leikkaus


KÄÄÄÄK nehän vei multa kaks hammasta samalla kertaa, eikä vaan yhtä niin ku oltiin puhuttu!! Puolet viisaudesta jäi sitten jo tänään hammaslääkärin penkkiin. Pääasia on kuitenki, että kirurgi näytti osaavan asiansa ja selvisin hengissä haha!

Kaikista ikävintä koko leikkauksessa oli se, että verta, sylkeä ja pahan makusta puudutusainetta(?) valu koko ajan kurkkuun. Puudutuspiikkien laittaminen nipisti vähän, mutta itse leikkaus ei sattunu ollenkaan. Tottakai tunsin, että jotain siellä tapahtuu ja nyt hammasta heilutellaan, mutta ei sitä kivuksi voi sanoa. Ainiin joo en kyllä tykänny siitäkään tunteesta kun puudutus alko toimimaan ja tuntu, ettei pysty nielemään ja kurkku+suu olis ihan turvonnu.

Koko toimenpiteeseen meni aikaa noin 40min eli suht nopeaa hoitu. Ylähampaan yks juurista katkes ja jäi suuhun, mutta muuta erikoista ei tapahtunu. Leikkauksen jälkeen oli vaikea puhua ja vielä vaikeampaa hymyillä, tai siis lähinnä tuntu että irvistää vaan ja näyttää tosi naurettavalta :D Sanoinki kirurgille, että tuntuu siltä että näytän ihan Shrekiltä.

Samalta tuntuu kyllä edelleenki näin kolmea tuntia leikkauksen loppumisen jälkeen. Aivan kuin poski olis jättikokoinen ja se roikkuis hirveän alhaalla. Tarkistanki vähän väliä peilistä, että joko se ulkonäkö lähentelee enemmän sitä Shrekiä ku omaa naamaa. Vielä ainaki on posket ihan omilla kohillaan. Kielestä on jo kadonnu puudutus lähes kokonaan, mutta poski ja huulen vasen reuna on edelleen ihan mutantteja.

Nyt oon lueskellu netistä erilaisista leikkauksen jälkeisistä komplikaatioista... Ehkä ei pitäis. Eniten mie täällä kuitenkin harmittelen sitä että: "Pehmeää ruokavaliota kannattaa noudattaa n.2-3 vuorokauden ajan (jugurtit, viilit, haaleat keitot ym.). Myös voimakasta fyysistä rasitusta tulee välttää. ". En siis pääse vieläkään salille, mutta eniten ärsyttää tuo syöminen. Viimeksi ku oli ongelmia tuon yhen hampaan kans niin alko vähän kyllästyttään kaikki mehukeitot ja jugurtit.. Plääh.

Nyt vaan oottelen, että puudutus lakkaa niin voin alkaa syömään jotain. Ja sitten ei muuta ku hirveästi lääkettä naamaan niin ei toivottavasti tuu kivutkaan hirveän kovina. Tsemppiä vaan muillekin kohtalotovereille! Leikkaus oli aivan helppo ja nyt sitten nähään minkälainen toipumisaika tässä on.Noora

2 comments:

  1. Oivoi jaksamisia, nimimerkillä kaikki 4 viisaudenhammasta poistettu! Ei ollu mitenkään kivaa! Ja tuohon pehmeään ruokavalioon tosiaan kyllästyy pian, kun toisen kerran tulin hammaslääkäristä viisaudenhampaiden poistosta niin en enää kauheen tunnollisesti jaksanu sitä ruokavaliota noudattaa... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mullakin on sama rupeama eessä taas neljän viikon päästä.. Mie ihan välttelen syömistä kun ei huvittais tuota jugurttimansikkakeittokuuria edes alottaa :D

      Delete