Thursday, 15 March 2012

Me and my travels

Tänne on tullu muutamia lukijoita lisää, niin ajattelin vähän kertoa itestäni ja reissuista :) Ainaki yks lukija kommentoi, ettei ihan oo pysyny minun reissuissa mukana niin pitäähän se nyt vähän valottaa asiaa!

Keväällä 2009 valmistuin lukiosta, jonka jälkeen aloin miettimään au pairiksi lähtöä. Taisin jo toukokuussa alkaa ettiin perheitä ja syyskuussa sain tietää, että lähden lokakuun eka päivä Lontooseen! Lontoossa vierähti 7,5kk, jonka aikana kävin myös Kanarian saarilla vähän yli viikon lomalla :)
Lontoon jälkeen menin kolmeksi kuukaudeksi takaisin kotiin, käytiin perheen kans kahden viikon lomalla Kreikassa ja syyskuun lopulla vuonna 2010 lähdin sitten uudestaan au pairiksi. Tällä kertaa vähän kauemmaksi eli tänne Australiaan. Yhteensä yhdeksän kuukautta töitä, jona aikana käytiin hostperheen kans Balilla, Singaporessa ja Malediiveilla ja kävin myös Suomessa ja Englannissaki mutkan.
Au pair ajan jälkeen lähdin pohjois-Ausseihin, kylään nimeltä Kununurra, tekemään farmitöitä toista viisumia varten. Siellä vierähti noin 3kk, jonka jälkeen oli tarkoitus tulla suoraan takaisin Perthiin. Suunnitelmat vaihtuiki ja päätin lähteä käymään Balilla ja sitten Perthiin.


Eihän se homma Baliin loppunutkaan, vaan menin noin 3 viikon Balilla oleskelun jälkeen kuukaudeksi Thaimaaseen ja Thaimaasta Cambodiaan 2,5 viikoksi. Cambodiassa päätin, että meen jouluksi Suomeen ja uudeksi vuodeksi Englantiin, joten menin bussilla Bangkokiin, josta lensinki sitten kotiin. Joulun jälkeen Lontooseen ja sieltä sitten vihdoin ja viimein takaisin tänne rakkaaseen Perthiin!


Oon aina tykänny hirveästi matkustelusta ja oon elämäni aikana käyny Kreikassa, Turkissa, Espanjassa, Englannissa, Slovakiassa, Sloveniassa, Tsekeissä, Unkarissa, Puolassa, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Bulgariassa, Thaimaassa, Malediiveilla, Indonesiassa, Singaporessa, Cambodiassa, Kroatiassa, Australiassa ja tottakai Suomessa :) Vielä on niin monta ihanaa maata ja kaupunkia näkemättä, että eihän tässä elämässä voi edes aika riittää kaikkien niiden näkemiseen!!!

Seuraava reissu onkin jo varattu ja sitä seuraava suunnitteilla! Can't wait to see new awesome places!!!

Kuvituksena toimii ite/kavereiden (minusta) ottamat kuvat :)Noora

11 comments:

 1. kiitos, tämä selvensi ja paljonki :)

  Milläs kameralla muute kuvailet?

  Terveisin; uus lukija Julia :)

  ReplyDelete
 2. No hyvä :) TERVETULOA!!

  Järkkäri on Canon EOS 550D, pokkari oli Panasonic Lumix DMC-FT10 ja nyt käytän tosi paljon iPhone4:n kameraa kun ei oo pokkaria enää :)

  ReplyDelete
 3. Wow! Aika mahtavalta kuulostaa! Pieni kateus tais iskee täällä, hahah. Haluisin kysästä vielä, että olitko Ausseissa aupparina WH-viisumilla, vai turistiviisumilla? Kaiketi tosin WH:lla, kun kävit lopussa sen kolme kk tekemässä sitten farmilla.
  Siks vaan kyselin, kun itellä toi WH käytetty, eikä sitä toista oo millään mahollista saada, niin pohdiskelen keinoja päästä sinne vähän pidemmäkski aikaa takasin! :)

  ReplyDelete
 4. Joo Working Holiday viisumilla olin täällä ja nyt on siis menossa Second Working Holiday Visa :)

  Ei taida olla muita vaihtoehtoja kuin hommata turistiviisumi ja sitten käyä vaikka Balilla ja hommata uus.. Tai sitten vain meet naimisiin Aussin kans tai hankit Aussilapsen ;D

  ReplyDelete
 5. Minä ainakin kyselin tämän postauksen perään vähän aika sitten, tosin silloin anona kun en omistanut vielä bloggeriin tiliä.
  Tosi mahtavissa paikoissa oot päässyt käymään ja ihania kuvia :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos! Mahtavissa paikoissa on kyllä tullu käytyä!! Toivottavasti tää vähän selvensi asiaa ja sait vastauksen! :)

  ReplyDelete
 7. Oi vaaau ihanan kuulosta :) Ja nuin hirviän monessa maassa oot käyny! Määki oon matkustellu, mutta tänä auapparivuotena oon kyllä tajunnu etten oo nähny vielä mitään ja haluan nähdä NIIN paljon enemmän! Saas nähhä mitä tapahtuu.. ;) Mutta ei voi muuta sanoa ku että VAU :)

  ReplyDelete
 8. Heh.. :) Missä maassa oot au pairina? Entä mitä maita on tullu nähtyä? :)

  HUPS! Kirjotin, että kuvailen Canonin viissataa viiskymppisellä mutta ihan tää vanhempi 500D se onkin...

  ReplyDelete
 9. Luinki jo sinun profiilista, että Guernseylla oot ;)

  ReplyDelete
 10. Moi!

  Saanko kysyä, että miten pystyt aina maksaa noi matkat? (eikö esim. Australiasta Suomeen lentäminen oo kallista?) Haluaisin käydä Australiassa, mutta noi lentolippujen hinta vähän hirvittää. :/ Mitä lentoyhtiötä yleensä käytät? Mikä olisi paras aika vuodesta käydä Australiassa?

  ReplyDelete
 11. Hei!

  Työnteolla oon ite rahottanu kaikki muut lennot paitsi viimisen reissun Suomeen ja sitten takaisin Perthiin :) Joo Aussi-Suomi väli on kallis! Oon käyttäny monia eri lentoyhtiöitä, mikä on sattunu olemaan halvin sillä kertaa!

  Niin ja aivan ekan Aussilennon makso puoliksi hosteperhe.

  Riippuu mihin päin Ausseja haluaa, mutta ainaki Perthiin paras (kuumin ja aurinkoisin) aika on tulla joulu-maaliskuussa :)

  ReplyDelete