Friday, 17 September 2010

Perth, Western Australia

Enää 11 päivää jäljellä lentoon kohti Australian länsirannikkoa! Seuraavat 8kk kotikaupunkinani tulee olemaan siis 1,6 miljoonan asukkaan kaupunki nimeltä Perth. Perth on yksi maailman eristyneimmistä kaupungeista, kaikki muut Australian ja muidenkin maiden isot kaupungit ovat pitkän matkan päässä. Sinne ei kuulemma ole turisteja eksynyt yhtä paljon kuin itärannikolle Sydneyyn, Melbourneen jne. :) Plussaa vaan!

Tällä hetkellä Perthissä on alkukevät ja päivisin on vähän yli kahtakymmentä. Kukat kukkii ja aurinko paistaa.. Netistä oon kattonu viime vuoden lämpötiloja niin koko sen 8kk ajan pitäisi olla päivisin keskimäärin vähintään sen 20°C. En hirveästi ole talven ja lumen ystävä ja rakastan kesää yli kaiken niin ei voisi paremmin (Suomen) talvea viettää!

Viisumi on, lentoliput on, kansainvälisen ajokortin hakemus on lähetty, vakuutukset on, matkalaukku on, passi on.. Vielä pitäis pakata mukaan lähtevät laukut ja tänne jäävät tavarat laatikoihin ja sitten pitäisi olla valmista. 28.9. on siis lähtö ja lennän Amsterdamin ja Singaporen kautta Perthiin. Jännää!

Lontoon 7,5kk:n au pair ajan jälkeen vielä ajattelin, etten enää lähde au pairiksi yhtä pitkäksi aikaa, mutta näin sitä ollaan taas menossa.. Ja vielä pidemmäksi ajaksi tällä kertaa. Mutta en tosiaan pistä yhtään pahaksi sitä, että asun ens talven tämän näköisissä maisemissa ;)Nyt kun on vielä nuori, eikä ole mitään esteitä niin kannattaa ehdottomasti matkustella ja käydä katsomassa maailmaa! Kannattaa vaikka au pairiksi lähteä, siitä saa niin paljon uusia kokemuksia ja uusia näkökulmia maailmaan! Itsehän kävin Helsingissä työhaastattelussa viime kuussa ja olin aika pettynyt kun en kyseistä työtä saanut, mutta täytyy myöntää, että nyt oon vaan enemmän kuin tyytyväinen! Kaikella on jokin tarkoitus ja minun tarkoitus ei selvästikään ollut saada töitä Helsingistä vaan muuttaa väliaikaisesti Ausseihin ;) Ei yhtään paha vaihtoehto.

Jos on minkäänlaista halua lähteä maailmalle niin ei se ole kuin lähteä! Viime vuonna löysin host-perheen mol.fi sivun kautta ja tänä vuonna www.aupair-world.net:stä. Monia muita sivustoja löytyy kans, mutta niistä mulla ei ole kokemusta. Voin kertoa, että tällä hetkellä olen paljon innostuneempi kuin ennen Lontooseen lähtöä! Ei oo oikein uni meinannu tulla siitä lähtien ku kuulin lähdöstä. Mielessä pyörii niin paljon kaikkia tyhjänpäiväsiä asioita, ettei ehi edes nukkumaan... :D

Kohta taas uuteen kivaan pumppiin!

(uuden pumpin selkäbiisi)


Noora

2 comments:

  1. Vau! Mukavaa reissua!(: Itsekin tammikuusta luultavasti ausseihin, kylläkin vain 3kuukaudeksi. Tuosta viisumista vielä, kuinka kauan sen hommaaminen kesti:o Olen kuullut vähän ristiriitaisia juttuja, joillakin meinannut mennä tiukille, kun sen saamisessa onkin mennyt luultua pidemmän aikaa.

    ReplyDelete
  2. Kiitos! :) Aijaa, mihin päin Ausseja oot menossa? Viisumi tuli heti samana päivänä kun hakemuksen laitoin! Yllätyin aivan kun se tuli niin nopeaa. Jos ei oo mitään rikostaustaa ja muutenki asiat on kunnossa niin sen pitäis tulla tosi nopeaa sähköpostiin :)

    ReplyDelete