Friday, 31 August 2012

Gold Coast: Surfers Paradise

Australian East Coastin reissun seuraava kohde Sydneyn jälkeen oli Gold Coast. Brisbanessa oli tarkoitus käydä, joten päätettiin heti, että onhan se pahamaineinen Surfers Paradisekin nähtävä! Vietettiin siellä vain yks yö ja kaks päivää, joten ei onneksi ehditty näkemään sitä väkivalta- ja huumekulttuuria, josta olin kuullut. Aussit ja varsinkaan Surfers Paradisen läheltä olevat ihmiset ei tykkää yhtään kyseisestä paikasta juurikin sen hulluuden ja teennäisyyden takia.

Meille se paikka näytti vaan parhaat puolensa kun hengailtiin siellä vain niin vähän aikaa. Aivan ihana ranta, jonka varrella on tarpeeksi iso pikkukaupunki ja meininki on mitä rennoin! Rantakadulla näky tyttöjä bikinit päällä rullailemassa lonkkarilla, miehiä kruisailemassa erikoisilla pyörillään, nauttivia ihmisiä ja kellään ei näyttäny olevan kiire yhtään mihinkään. Mahtava lomapaikka siis ainakin hetkeksi!

Meillä kävi tuuri ja saatiin hotels.comin kautta varattua meidän tasoon nähden ihan todellinen luksushotelli yhdeksi yöksi ja vielä halpaan hintaan! Muistan kun me mentiin respaan kirjautumaan sisään niin respan nainen sano avainkorttia antaessaan, että "Enjoy the views!!". Siinä sitten mietittiin, että mihin ollaan oikein menossa kun työntekijä vielä nuin erikseen sano. Perillä paljastuikin sitten niin upeat maisemat joelle ja vähän merellekin, ettei työntekijä turhaan kehunu!


Fiilis oli katossa jo ennen hotelliin pääsyä, mutta kyllä se luksushuone kruunas kaiken! Jätettiin tavarat hotellille ja lähdettiin tutustumaan ympäristöön. Koko alueen pääsee helposti kiertämään ja näkemään kävellen kun kaikki on siinä lähellä. Eka päivä meni siis oikeastaan vaan tutustuessa ja fiilistellessä sitä paikkaa.


Toinen päivä alkoi buffet-aamiaisella, jonka jälkeen keskityttiin sitten käymään niissä paikoissa, jotka todettiin edellisenä päivänä uudestaan käymisen arvoisiksi. Rantahan se oli meidän ykköskohde ja siellä viihdyttiinkin suurin osa ajasta. Aurinkoa me ei ehditty ottaan, mutta kuvia senkin edestä! Esimerksiki tuo bannerin kuva on tältä Surfers Paradisen kakkospäivältä.


Blue Mountains veti sanattomaksi, mutta kyllä Surfers Paradise ylsi melkein samaan ellei jopa ihan tasoihin :)
Gold Coast on ehdottomasti semmonen paikka, minne voisin mennä milloin vain uudestaan lomailemaan! Siellä voi hyvin yhdistää kaupunki- ja rantaloman kun se kaupunki tosiaan on aivan siinä meren rannalla. Menkää käymään jos liikutte siellä nurkilla!!

Ps. Ei yhtään haluta mihinkään lämpimään rantalomalle nyt kun tämmösiä kuvia kattelee..... Ei yhtään ei...Noora

No comments:

Post a Comment