Tuesday, 31 July 2012

Sydney: Blue Mountains

Nyt vasta kävin ekaa kertaa läpi east coastin loppureissun kuvia.. Onhan reissusta kulunu jo muutama tovi. Heheh hups! Esittelin pikkusiskolle ja -veljelle mahtavia Blue Mountainsin maisemia, mutta molempien suusta tuli sama lause "No ei kyllä näytä mitenkään hirveän ihmeelliseltä...". Kyseisen luonnonpuiston hienous ei selvästikään välity kuvien avulla, vaan paikalla pitää käydä itse toteamassa sen ihmeellisyys!

Blue Mountainsit sijaitsee parin tunnin junamatkan päässä Sydneystä länteen päin. Blue Mountains nimi tulee siitä kun Eukalyptus puista vapautuu "höyryä", joka näyttää kaukaa katsottuna siniseltä. Juna sinne ja takaisin ei maksa paljoa, mutta itse luonnonpuistohan on tottakai turistihinnoissa. Me ostettiin sekä hop-on-hop-off bussilippu että myös liput kaikkiin kolmeen siellä olleeseen kulkuvälineeseen, että saatiin varmasti nähtyä paikat tarpeeksi hyvin. Maija oli nimittäin suositellu paikkaa lämmöllä kunhan vain tykkää luonnosta!

Ensimmäinen reaktio oli "VAU! Vitsi tää on siisti paikka!" ja sama tunne jatkui koko puistossa oleilun ajan. Tuli vähän mieleen LOTR -maisemat! Ehdottomasti yksi Australian itärannikon parhaista paikoista missä oon käyny!! :)


Bussiaikataulut oli vähän päin mäntyä niin välillä jouduttiin vain istumaan ja toivomaan, että kyyti tulis kohta..
Blue Mountainsin kuuluisin nähtävyys eli Three Sisters


No nyt on saatu Sydney pois alta ja voin pikkuhiljaa siirtyä seuraaviin juttuihin/reissuihin, joita muuten on kertyny ihan liian kamalan hurjan iso kasa! :D Seuraavaksi vuorossa sitten bannerissakin näkyvät maisemat!Noora

2 comments:

  1. Voitko luetella kaikki maat joissa olet käynyt?:3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm.... Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa, Slovenia, Slovakia, Tsekki, Unkari, Kroatia, Turkki, Kreikka, Bulgaria, Englanti, Espanja, Australia, Indonesia, Malesia, Singapore, Thaimaa, Kambodza, Filippiinit, Vietnam, Nepal, Intia ja Malediivit. Siinä tais olla kaikki :)

      Delete