Monday, 12 November 2012

Cambodia: Phnom Penh and Sihanoukville

Puf Behavior blogin Mia pyysi minua kirjottaan viime joulukuisesta reissusta Cambodiaan, kun hän on poikakaverinsa kanssa menossa sinne tällä viikolla. Ei muuta kuin kaverin käsky toteutukseen ;)

Cambodiasta en tosiaan oo mitään kirjottanu tänne kun se aina vaan jäi ja jäi niin päätin unohtaa koko homman, mutta nyt kun kyselyä tuli niin mikä ettei! Reissu oli yhteensä 2,5 viikon mittainen. Lensin ensin Phnom Penhiin, josta menin sitten seuraavana päivänä bussilla Sihanoukvilleen. Sihanoukvillessä menikin melkein koko aika, jonka jälkeen suuntasin bussilla Phnom Penhin kautta aivan surkeita teitä pitkin kohti Thaimaan rajaa, aina Bangkokiin asti.

Phnom Penhissä vietin vain yhden yön, joten näin sitä kaupunkia oikeastaan vain taksin ikkunoista. Sihanoukvillessä aika meni rannalla ja myös hotellihuoneessa pienen ruokamyrkytyksen kourissa. Sää ei ollu ihan parhaimmasta päästä, mutta aurinkoisia päiviä riitti kuitenkin sen verran, että sain pidettyä rusketuksen yllä ennen Suomen lomaa ;) Vietin myös omat synttärit siellä ja koin ensimmäiset oikeat beach partyt! Paljon ihanaa ruokaa ja rentoutumista, siitä oli minun Cambodian loma tehty!!
Hirveät pinkit lomakynnet!Löysin muuten juuri ulkoisen kovalevyn piiloista "Cambodia" nimisen tekstin alun, eli oon kyllä joskus yrittäny tehä postauksen reissusta bloginkin puolelle :D Näin oon kirjottanu bussimatkasta Sihanoukvilleen:

" Phnom Penh, Cambodia

Sain paikan bussin takarivistä ja aattelin, että saan olla rauhassa siellä. Eipä kauaa menny kun kaksi nuorta erittäin äänekästä ja erittäin kännistä nuorta miestä, toinen Ausseista ja toinen Englannista, tuli 10 minuuttia ( muut ihmiset odotteli bussissa näitä idiootteja) myöhässä istumaan viereen. Matkan ekat puoli tuntia ne höpötti kovaan ääneen kaikkea mahollista elämästään ja reissuistaan ja sitten sammu ja kuorsas koko loppumatkan. Pojilla oli myös polttotatuoinnit muistona Laosin reissusta.... Ääliöt!! Onneksi ne istu takarivin toisessa päässä, eikä ihan siinä kyljessä kiinni!

Yksin en kuitenkaan saanu kauaa olla kun ihan kunnon vieruskaveri tuli kyytin jossain kohti matkaa. Cambodiassa blondi, sinisilmäinen skandinaavityttö ei ole ihan jokapäiväinen nähtävyys, joten hän aloitti tutkiskelemisen heti ensimmäisellä sekunnilla. Ensimmäinen kommentoimisen arvoinen asia oli minun kämmenen viivat. Jep. Meni kuulemma niin eri tavalla kuin hänellä. Seuraava suuri asia oli, että miten jollain voi olla blondit käsikarvat, ihan käsittämätöntä!!! Mulla meinas naurattaa ihan hirveästi, mutta eihän sitä viittinyt naureskella kun toinen oli ihan tosissaan :D Hänen piti myös kokoajan olla koskemassa minuun ja tuijotti vaikka olin alle puolen metrin päässä, tatuointiaki ihmetteli, mutta sano sitten lopuksi että tykkää siitä.

Ensimmäinen vieruskamu lähti ja toinen nousi hetken päästä kyytiin ja suunnisti ainoalle vapaalle paikalle eli minun viereen. Olikohan eka asia minkä se sano mulle, että mulla on pitkä nenä ja kuvaili vielä sormillaan kuinka iso, pitkä ja erikoinen se on. Juttua tuli vaikka kuinka paljon tai no lähinnä se oli saman toistamista kun sen englanti oli niin epäselvää, että joka toinen asia mitä sanoin sille oli MITÄ? VOISITKO TOISTAA?. Hän kyseli paljon opiskeluista ja muista virallisista jutuista ja pääty siihen, että oon tosi rikas ja varmasti vasta 18 vuotias. Pelotti vähän, että jos tämä tyyppi jää samalla pysäkillä, niin ei varmasti ole enää tavaroita jäljellä kun se varastaa kaiken, kun olenhan niin niin rikas :D

Ite ihmettelin Cambodiassa: oikeanpuoleinen liikenne, kaks eri valuuttaa käytössä: USAn dollarit ja Cambodian relit, joillain miehillä on pitkät kynnet/yksi pitkä kynsi, Phnom Penhissä vain muutama turisti/vaaleaihoinen, cambodialaisilla paljon parempi enkku kuin thaimaalaisilla.."


Tykkäsin kyllä Cambodiasta ja sen ihmisistä paljon! Oli vähän rauhallisempi meininki kuin vaikkapa Thaimaan turistikohteissa.Noora

4 comments:

 1. Meikälle kans kommentoitiin nenää ihan tosi paljon Cambodiassa sen takia ettei ollu littee vaan ns. pitkä. Hyvä asia ilmeisesti niiden kauneusihanteessa? Koska niillä on yleensä erilaiset ja littanammat.
  Hassuu silti.


  ReplyDelete
 2. Meikän nenää kans kommentoitiin hirveesti koska se oli muka pitkä. Ilmeisesti kuitenkin Cambodialaisten kauneusihanteessa se on plussaa ko niillä on littanammat nenät. Oli se silti hassuu.

  Sihanoukvillessä ei kyl juuri muuta voi tehdä ko ottaa aurinkoo ja juoda happy hour buckettei :--D ihajeessi mesta silti

  ReplyDelete
 3. Kiitos Noora!! Tuo paikan päällä kirjoitettu bussiteksti oli kyllä paras :D "Että mulla on pitkä nenä ja kuvaili vielä sormillaan kuinka iso, pitkä ja erikoinen se on" Että joo kiitti istutko nyt muualle.

  Noita kynsijuttuja miehillä oli muuten paljon Kiinassa (yleensä taksikuskeilla ja joillaki opiskelijoillaki), ne haluaa sillä kertoa etteivät tee ruumillista tai muuten raskasta työtä eli eivät ole köyhiä.

  ReplyDelete
 4. Anonyymi: En tiiä oliko se hyvä asia, mutta ainaki mulla oli hauskaa :D Ei se tosiaan ollu mikään aktiviteetteja täynnä oleva paikka, mutta saipahan ainaki rentoutua kunnolla :)

  Mia (Puf): Eipä mitään! Oli ainaki hyvä syy vihdoin kirjottaa edes jotain Cambodiasta ;) Hyi ne pitkät miesten kynnet on ällöttäviä!! Toivottavasti teillä on ollu kivaa Cambodiassa! :)

  ReplyDelete