Tuesday, 10 May 2011

My current hometown

"voitkos tehdä sen postauksen itse Perthistä :) eli millainen on kaupunki yleensä, ja ihmiset? ja kertoilla vähän sun lempipaikkoja tai muuten vaan hyviä ravintoloita/kauppoja ja clubeja ja pubeja. ja sitten kertoa toki niitä kaupungin miinuspuoliakin..sellaisiakin kai on? Kiitos :) "


Perth sijaitsee Länsi-Australiassa, kaukana muista Australian isoista kaupungeista. Tää on yks maailman eristyneimmistä kaupungeista eli oikeastaan kaikki isommat paikat on kaukana. Asukkaita on noin 1,6 miljoonaa, mikä on ihan hyvä määrä. Lontoon noin 12 miljoonaa oli ehkä vähän liikaa mulle!

Kaupungin keskusta sijaitsee Swan Riverin varrella, ja siellä on muutama korkeampi rakennus, eli keskustan huomaa kyllä kaukaakin. Perthin shoppailumahollisuudet ei nyt oo ihan parhaimmasta päästä, varsinki jos vertaa Lontooseen, haha, mutta eipä tänne shoppailemaan oo tultukkaan :) Mutta tykkään kyllä joistakin liikkeistä.

Tää myös taitaa olla Australian aurinkoisin kaupunki, ainakin niin oon kuullu. Säässä ei oo kyllä ollu valittamista!! Ja auringosta onki hyvä siirtyä RANTOIHIN! Kaupungin paras asia ehdottomasti!! Aivan ihana asua lähellä merta ja upeita hiekkarantoja.
Ravintoloissa ei oo hirveästi tullu käytyä niin niistä en osaa oikein sanoa paljoa. Tähän mennessä lempparein taitaa olla kuitenki Fremantlen meksikolainen ravintola, missä käytiin Siirin kans joskus. Muutamassa italialaisessa oon kans käyny eikä niissäkään mitään valittamista ollu. Rantakahvilat/-ravintolat on kivoja.

Aika monella clubilla oon käyny, mutta vielä ei oo tainnu mitään suosikkia löytyä. Tai semmosta paikkaa missä viihtyis tosi hyvin. Ei ainakaan tuu mieleen.. Scarboroughn Indi Bar on ihan kiva, samoin Cottesloen beach hotelit. (just kuulin yheltä suomirentulta, että yhessä näistä kuoli viikonloppuna joku!!! :O ) Northbridgestä taitaa löytyä laajin valikoima pubeja/clubeja..
Perthiin ei ole eksyny ihan niin paljon turisteja, kuin muihin Australian isoihin kaupunkeihin. Ihmiset täällä on tosi rentoja, eikä murehdi turhia. Varmaan sama juttu on joka puolella ausseja. No worries on se mitä nää täällä sanoo kokoajan ja hyvin on mullekin tarttunu, sitä saa olla käyttämässä melkein joka päivä :D Jatkan varmaan Suomessakin.. Ihmiset on myös tosi avoimia ja avuliaita ja tuntemattomiakin moikataan/jututetaan/autetaan. Niin miehet kuin naisetki tulee jutteleen/kehumaan jotain. Suomessa ainakaan naiset ei hirveästi kehu tuntemattomia naisia.. Täällä vähän erilaista. Jos yhdellä adjektiivilla pitäis kuvailla näitä ihmisiä niin se adjektiivi olis ONNELLINEN.

Hmm, mitähän sitä sanois miinuspuoliksi...No ainakin baareista vois antaa yhen miinuksen. Ei ole vielä tullu vastaan mitään tosi huippua paikkaa. Ja sitten jos on vähänkään hienompi paikka kuin joku rennompi pubi niin ollaan hirveän tiukkoja vaatteiden/kenkien suhteen. Esim. yks suomirentuista ei päässy nahkaconverseilla sisään kun oli kuulemma "urheilukengät" jalassa. Ainiin ja miinuspuoliin vois laskea myös kaikki ällöttävät ötökät!!

Ison plussan voisin antaa festari-/keikkavalikoimasta!! Ainaki minusta lähes kaikki festarit/keikat on ollu aivan tosi hyviä, joissa oon käyny!

Tähän loppuun vois vielä sanoa ne lempparipaikat! Eli parhaiten oon viihtyny rannoilla (Cottesloe, Scarborough), King's Parkissa (varsinki pimeällä), festareilla, Rottnest Islandilla, Fremantlessa ja tän nykyisen kodin uima-altaalla! Kokonaisuudessaan aivan ihana kaupunki ja suosittelen todellakin käymään täällä!! Vois jatkaa tätä juttua loputtomiin ja lisätä puolet niistä monesta tuhannesta kuvasta mitä oon ottanu, mutta ehkä lopetan kuitenki näihin kuviin..

Kyselkää ihmeessä lisää Perthistä jos tulee jotain mieleen! :)
Noora

2 comments:

 1. Kiitos tästä toivepostauksestani :) mietinkin jo että tuleekohan sitä ollenkaan! hehe
  ja mulla on nyt kyllä mennyt jotain ohi täällä..joko palaat suomeen takaisin? etkö vietäkkään siellä vuotta? kuulostit ainakin siltä, että haluat sinne jäädä jopa pidemmäksi aikaa kuin vain 1 vuodeksi.
  Hyvää kotimatkaa joka tapauksessa! :)

  ReplyDelete
 2. Toteutan näitä toivejuttuja hitaasti, mutta varmasti, haha.

  Joo paluulento on 25.5. :)

  ReplyDelete