Monday 11 February 2013

Terveelliset ja helpot smoothiet


Oon jo pitkään haaveillu ihanista ja raikkaista itse tehdyistä smoothieista. Ausseissa asuessani teinkin niitä lähes päivittäin välipalaksi ja muuten vaan jos teki mieli jotain hyvää tai kun meni altaalle ottaan aurinkoa. Siellä päin olikin niin mahtavat tuoreet hedelmä-ja marjavalikoimat, että oli helppoa koota erilaisia hyviä yhdistelmiä. Myös Aasiassa söin useasti erilaisia versioita smoothiesta. Lemppariksi kuitenki tuli ananas-smoothie, joka "kosteutettiin" kookoksesta saadulla nesteellä.

Ostin tuossa yks päivä sitten Prismasta tuoreen ananaksen ja kahta erilaista kookosmaitoa. Kookosmaito ei kyllä nyt ollu sitä samaa nestettä mitä Thaimassa juomiin laitettiin, se nimittäin oli semmosta läpinäkyvää ja tuo kaupasta ostettu kookosmaito on ihan valkoista. Teimpä kuitenkin tänään kolme erilaista smoothieta ja hyviähän niistä tuli!


Smoothie numero 1: Neljäsosa ananaksesta, muutama jäätynyt mansikka ja vähän kookosmaitoa. Tää oli tämmönen nopea testi, että tietää miltä kookosmaito maistuu hedelmien seassa, mutta tuli kyllä hyvää!






Smoothie numero 2: Neljäsosa ananaksesta, muutama jäinen mansikka, kourallinen jäisiä mustikoita, yksi omena, yksi kiivi, loraus appelsiinimehua ja vähän kookosmaitoa.






Smoothie numero 3: Puolet ananaksesta, noin 10 jäistä mansikkaa, pari kourallista jäisiä mustikoita ja taas vähän kookosmaitoa. Tästä ei olekaan kuvia kun näytti niin samalta kuin tuo edellinen.


Hyvin maistu muillekin kuin vain itselleni. Nuistahan voi tehä ihan minkälaisia versioita vaan, esim. jugurtilla tai maidolla saa muunneltua heti erilaisiksi tai sitten voi valita vain omia lemppari hedelmiä/marjoja ja sekoitella niitä keskenään. Pitää nyt yrittää alkaa tekemään smoothieita useammin, on sen verran hyviä, helppoja ja terveellisiä :)



Noora

8 comments:

  1. Se kirkas on ihan vaan kookosvettä :) Sitä löytyy kyllä ihan marketeistakin, mutta ainakin eko- luomuputiikeista. Tosin Suomessa se on tosi kallista. Ite en pidä semmosenaan kookosveden mausta, mutta jossain smoothiessa vois mennäkin. Se näyttäis olevan hyvinkin terveellistä: http://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/blogi/2012/2252012-kookosvesi-virkistaa/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm mie aattelin, että se olis ollu jotain vaikka kookosöljyä, kun se kuitenki oli semmosta vähän paksumpaa. Oon kuullu kans monelta, että tuo kookosvesi on pahaa, mutta ehkä jos löytyy oikeanlainen niin vois kokeilla :) Kiitos vinkistä!!

      Delete
  2. hei voisitko sä kertoa jotain rovaniemestä täällä blogissa? parhaita paikkoja, huippua puolia ja miinuksia yms?:) en tiiä onko ens syksynä lukion jälkeen suuntana rovaniemi, ja olis kiva tietää jotain etukäteen paikasta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voishan sitä tehdä postauksen tästä mahtavasta Lapin pääkaupungista ;) Mistä päin Suomea olisit tänne muuttamassa?

      Delete
    2. nivalasta päin olisin. ja koska oon näin kaukaa eikä junat edes kulje tänne, nii olis paljon helpompaa jos pääsisin opiskelemaan ouluun, ku se on kerta lähempänä ja mulle tutumpiki:) mutta toisaalta taas semmonen tyhjän päälle jääminen pelottaa, jos en sais koulupaikkaa tai töitä.. ja ku rovaniemelle olis varmaan helpompi päästä kouluun ku ouluun (ainaki toivon niin). yritän ettiä kaikkia houkuttelevia puolia, esim sen että olis kiva mennä välissä vähä eriin suuntaan ku isotsisarukset yms:D maalaan vaan kaikkia uhkakuvia et en saa ketään kavereita ja niin kaukaa en ikinä pääse kotia jne jne:D
      mut niin, osittain sunki blogikirjoitusten avulla oon ymmärtäny et onhan täällä paljo muutaki ku nuo koulujutut, ja mua onki alkanu kiinnostaa au pair jutut, eikä se vaihtoehto kuulostaskaan hullummalta jos nyt eka kirjotan itteni ylioppilaaksi:D tsemppiä sulle ku palaudut suomen rytmiin!:)

      Delete
    3. Täältä saa varmasti tosi helposti kavereita kun kaikki on niin mukavia! Varsinki jos opiskelemaan pääsee niin sitä kauttahan sitä tutustuu kaikkiin ja kun et ole täältä kotoisin niin kaikki on uutta! Rovaniemi on oikeasti tosi kiva kaupunki :) Täällä on paljon kansainvälisiä ja tottakai suomalaisiaki opiskelijoita, hyvä opiskelijakaupunki siis!

      Ja ei se elämä siihen kaadu jos ei koulupaikkaa heti saa. Maailmalla on niin paljon tarjottavaa, että eri vaihtoehtoja kannattaa punnita ennen kuin päättää mitä haluaa. Pian tulee muuten iso au pair postaus jos kiinnostaa! :)

      Ps. Suomen sisällä on kaikki suht lähellä, nimimerkillä kokemusta on Aussit-Englanti välisestä kaukosuhteesta! ;)

      Delete
  3. Vautsi, tuli ihan ku tilauksesta smoothie-reseptit! Oon viime aikoina kiinnostunu niistä paljonki, mutta alkaa vähän kyllästyttää sekotella samoja perushedelmiä joka kerta. Smoothiet on parhaita kun ne on terveellisiä ja maistuu sairaan hyvältä. Että jjjes, kiitos! :)

    http://aitioonelossa.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne on kyllä ihan parhaita! Kiva, että joku sai vinkkejä tästä, ole hyvä! :)

      Delete