Sunday 23 February 2014

Helppo lasagne


Jee koin eilen suuria onnistumisen hetkiä kun tein elämäni ensimmäistä kertaa lasagnea ja siitä tuli oikeasti hyvää! Jostain syystä päätin vaan yhtäkkiä, että haluan kokkailla ja just lasagnea, niin ei auttanu muu ku alkaa googletteleen sopivaa ohjetta. Kehuin tänään ihanalle kaverille onnistunutta ruokaa ja se sitten käski laittaa ohjeen tännekin. Eli nyt tulee helpon lasagnen ohje! Tai no oikeastaan laitan tähän oman ohjeen, mutta alkuperäisen (jota vähän muokkasin) löysin kuitenkin täältä.

n.2 rkl voita
2 sipulia
800 g jauhelihaa
370 g valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
n.150 g tomaattisosetta (tuubista)
n.3 tl suolaa
2 rkl oreganoa
1 rkl paprikajauhetta
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl mustapippuria
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kermaa
1 l täysmaitoa
500 g juustoraastetta
n.300 g lasagnelevyjä

Aluksi kuullota sipulit voissa, paista jauheliha ja itseasissa lisää mausteet raa'an lihan joukkoon, jotta liha maustuu paremmin. 
Kypsytä jauheliha kunnolla, jonka jälkeen lisää tomaattimurska ja tomaattisose ja anna seoksen hautua n.10 min. 
Hauduttamisen jälkeen lisää vehnäjauhot joukkoon ja heti perään myös kerma. 
Sekoita kunnolla ja ala lisäämään maitoa vähitellen, jätä kuitenkin n.3 dl maidosta purkkiin myöhempää käyttöä varten.
Lisää lopuksi vielä juustoraastetta oman mielen mukaan. (ite lisäsin ehkä 250 g, sen verran mitä kattilaan vielä mahtu)
Tässä vaiheessa laita uuni päälle 200 asteeseen.
Laita uunivuuan pohjalle jauhelihaseosta sen verran, että pohja peittyy (ite lisäsin jokaiseen kerrokseen myös juustoa ja vähän maitoakin), jonka jälkeen asettele lasagnelevyt tasaisesti joka puolelle.
Toista sama niin monta kertaa, että vuoka on täynnä, mutta kuitenkin niin, että päällimmäinen kerros on jauhelihaa+juustoa.
Jos maitoa on vielä jäljellä, kuten mulla oli, niin lisää sitä vuokaan sen verran kuin mahtuu, tekee lasagnesta kosteampaa.
Laita lasagne uuniin kypsymään 20 min 200 asteessa, jonka jälkeen alenna lämpöä 175 asteeseen ja kypsytä vielä toiset 20 min.
Kun 2x20 min on kulunut, ota vuoka uunista ja anna lasagnen vetäytyä folion alla vielä hetken aikaa.





Kuvassa nuo ei näytä niinkään herkulliselta, mutta kyllä maku ainaki oli tosi hyvä ja olin erittäin tyytyväinen kun ensimmäistä kertaa tein! Koittakaa ihmeessä, ei oo vaikeeta! :)

Kiinnostaako muuten tämmöset ruokaohjeet yhtään?




Noora

No comments:

Post a Comment